Постинг
16.05.2011 22:31 -
Рецепта за лазаня
Автор: mime9
Категория: Рецепти
Прочетен: 887 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 17.05.2011 21:42
Прочетен: 887 Коментари: 3 Гласове:
3
Последна промяна: 17.05.2011 21:42
Ще са ви необходими 10-13 кори за лазаня 500гр. кайма 2-3 моркова 1глава чесън и 1 глава лук.Доматен сос 500гр. кашкавал 400гр. сметана-400гр. 1 лъжцa прясно мляко 60гр брашно.зехтин,сол,олио,черен пипер.Морковът е настърган чесанът с преса за чесън лукът съвсем ситно нарязан те се слагат в нагорещено олио и се запържват обилно.Брашното се пържи в олио добавят се млякото,сметаната и сол и черен пипер,които се разбъркват безспирно.Във вода и олио се добавят корите една по една.Варят се както пише на опаковката.Като омекнат се охлаждат със студена вода.Намажете тавата с олио и добавете малко бешамела и започнете подредбата на лазанята,Кори,бешамел,сос pary,настърган кашкавал;кори,бешамел,сoc pary,слой кашкавал.и така 5 слоя.Завършва се със бешамел и кашкавал.Върху него се слагат риганчета домати.Пече се 45 мин. 200 градуса и се завива с станиол.